emmajosefined.blogg.se

20151028

Kategori: Allmänt

Det är redan onsdag, lillördag. Tror aldrig jag har riktigt firat lillördag. Vad är tanken? Att man ska pimpla vin? Lyxa till det med ett restaurangbesök? Jag kör en egen version, tandläkaren och läkarbesök. Ärre härr d e parrty?! 

Gårdagen var tuff. Det var verkligen rakt igenom en sämre dag. Jag tog en riktigt lång promenad på kvällen med dubbla vantar, alldeles för stor mössa och 5 tröjjor. Ändå frös jag. Men det är frisk luft ute. Hösten har varit härlig än så länge. Jag är kär i färgerna, alla tända ljus i hemmet och allt te-pimplande. Det gör hösten sådär riktigt krispig och härlig. 



20151025

Kategori: Allmänt

Veckans instagram



20151025

Kategori: Allmänt

Summering av veckan som gått. Det har varit en riktig höstvecka, frusen och trött, men jag har myst ner mig i lilla lägenheten aka förrådet med tända ljus och värmande te. 

Veckans frukost: Det jag fått avnjuta varje morgon på jobbet med mina härliga kollegor. 
2 skivor Finn Crisp toppade med kalkon, krämigt kokt ägg och lite grönsaker. Till det, morgonteet. 
Veckans inspiration: Anja Forsnors blogg har jag nog gått igenom insida, ut, fram och bak under veckan. Hon bjuder på härliga mingelbilder, fina bilder, smarriga nyttiga recept och mycket mycket mer. Enjoy! 
Veckans känsla: Kort och gott, oro och rastlöshet. Utan förklaring denna veckan. 
Veckans inköp: Hade varit ett lätt val, mina lackskor från ZARA!! Men under min och mammas söndagsshopping köpte jag ju hem både ljus, ljusstake och en fantastisk tekopp. Hur skulle jag kunna välja?! 
Veckans maträtt: Risentas bönpasta med krämig chilifärs tar priset denna veckan. Fantastiskt gott och nyttigt! 
Veckans lyckopiller: Mitt, förhoppningsvis tillfälliga, beroende av Espresso Houses kaffe latte! Fullkomligt älskar den (och skummet) och den förgyllde många morgnar. Eller ja, väckte mig till liv många morgbar. Väckopiller? 
Veckans höjdpunkt: Homeland kvällen med Matea. Fin vän, tända ljus, mjukiskläder, värmande te, soffmys, nötter och snacks och en bra tv-serie. Behöver jag säga mer? 

Kärlek! 










20151025

Kategori: Allmänt

Godmorgon du soliga söndag! 
Spenderade ännu en helgnatt hos föräldrarna. Vaknade strax efter kl 07 och efter lite snoozande och efter jag morgnat mig en stund, tog jag mig ut på en härlig promenad. Solen sken, Darins nya album spelade i lurarna och höstens alla härliga färger omgav mig. Bra start! 
Nu, drömfrukost. #pauluns musli 




Veckans favoriter

Kategori: Allmänt

 
Har hamnat i en, ekonomiskt mindre bra, men otroligt god vana. Kaffe Latte från Espresso House! Har blivit någon för mycket under veckan, men det är ju så gott! Extra kärlek till skummet som lägger sig i muggen efteråt. 
 
Finn Crisp har hittat tillbaka till mitt skafferi. Börjar varje arbetsdag med två finn crisp med ägg, kalkon och grönsaker. Nom nom nom!
 
Bästa lunchen i veckan har definitivt varit bönpasta (från Risenta) serverad med härlig god chilifärs, gjord på nötfärs. såklart. 
 
Veckans pris går definitivt till Pauluns musli med smak av blåbär och vanilj. Tillsammans med A-fil är dne himmelskt god och detta längtar jag efter varje kväll. Fått avsluta varje dag denna veckan.
 
"Stal" pappas mjölkskummare och är ganska imponerad över min förmåga att få till ett riktigt bra skum. Inte för att det egentligen är särskilt svårt, men ändå. Att nu kunna dricka riktig latte hemma är en vardagslyx!
 
Det var Jakobs tur att fixa fredagsmyset denna veckan och det blev en god härlig smoothie gjord på banan, blåbär, mjölk, vaniljpulver (och en ingrediens till) hmmm. Minns inte. Men gott var det!
 
Sista bilden! Veckans bild! Två favoriter i en smäll. Älsklings tröja som jag lever i och godast muslin! 
 
 

Homeland kvällar med kärlek

Kategori: Allmänt

Jag och Matea har börjat kolla en serie, Homelands, tillsammans. Eftersom vi nu bor dörr i dörr har vi insett att vi borde njuta mer av varandras sällskap och ha lite kvalitetstid tillsammans. Det är massa mys och en av veckans höjdpunkter. #Blåbärste från Friggs is the Shiet! 
 
 

20151023

Kategori: Allmänt

Kick Off med Bästa avdelningen på jobbet! 
 
Denna fredag spenderades med härliga kollegor. Fredagen blev fylld av skratt, minigolf-turnering, goodibags, god mat och god dryck. En väl spenderad fredag i goda människors sällskap. Kärleken är evig! 
 
 

20151021

Kategori: Allmänt


Han. 

... 



Fick världens finaste godnattsnap

20151019

Kategori: Allmänt

Idag är det bara (läs gärna bara en gång till) 25 dagar kvar till USA! 

Idag har varit en bättre dag. En bra dag helt enkelt. Jag har känt glädje, motivation, styrka. Jag tar vara på dessa dagarna. 

Hade en härlig, skön och givande promenad med bästa vän. Jag tog Rickards råd och delade med mig av tankar, känslor och mående. Det är mycket, det är svårt. Men hon lyssnade, pratade med mig. Stöttar, förstår och hjälper. Hon är min trygghet och mitt stöd på hemmaplan och det känns fantastiskt att få ha henne som min vän. Hon är viktig och väldigt bra! 

Kvällen har spenderats i köket. Lagade färsfyllda paprikor och aubergine och gjorde en tomat/basilika köttfärssås. Nom nom!! 

Var nyfiken på muslin jag köpte så det fick bli kvällsmaten tillsammans med lite a-fil och sen en kopp te. 
Efter att ha facetajmat (jag vet, stavningen) med älsko en stund också så är jag nu redo att avsluta denna dagen och somna gott. 

Tack för maj, haj! 

Helgens antipasti! 










20151015

Kategori: Allmänt

Vänner. Vad hade man gjort utan dem. Mina vänner! Vad hade Jag gjort utan dem?! 

Ikväll har jag haft den bästa, mysigaste och mest avkopplande kväll på väldigt väldigt länge. Kommer hem till Matea för att börja kolla på en ny serie. Kommer in till världens mys med tända ljus, massa gott snacks och varmt te. 
Så mycket kärlek. Så mysigt vi hade det. Precis vad jag behövde efter den omvälvande period som varit. 

Jag har börjat komma igång någorlunda med träningen igen efter 1 1/2 veckas sjukdom. Det tar sig och det känns skönt. Tog en väldigt lång powerwalk idag och ventilerade med älskling. Han är bra där. Bra på att lyssna och låta mig ventilera. Jag gillar han. 

I tisdags var det fotbollsträning och det fick mig verkligen att inse hur mycket positiv energi det ger mig. Jag glömmer allt annat, all världens problem, kopplar av och bara befinner mig i nuet. Fantastiska tjejer som ger så mycket skratt. Det smittar och är alldeles härligt. 

Har spenderat lite tid hos en annan vän idag. Förstår inte hur hon står ut med min beslutsångest men guld värd är hon! Tack bästa Evelina för magin med mitt hår och ännu mer tack för alla kvalitetstimmar vi spenderat de senaste veckorna på salongen! 

Så lite kärlek försöker jag sprida nu innan det är dags för sömn. Ser fram emot fredag som bjuder på restauranghäng och lite partaj med laget, lördagen som bjuder på mys-i-soffan, kolla-film-hela-dagen med bästa vän och söndag när första inomhusträningen tar plats! 
#Toppenhelg

Puss




Bönpasta med pesto, kyckling, färska champinjoner och körsbärstomater 






Fick extremt craving på sockrade vingummi




20151009

Kategori: Allmänt

När syster blir så glad av att jag ska äta pizza.. Applåder och glädjerop! 
#kärlek 

20151002

Kategori: Allmänt

Har fått ett nytt intresse. Matlagning. Tycker verkligen det är skitkul och kan sitta i timmar och titta recept. Så idag skickade jag iväg ett sms till mamsen; "får jag laga middag till er ikväll?" 
Ett ja och några smiley kom tillbaka! 

Tanken var först att göra en pastarätt men efter önskemål om en nyttigare middag blev det något helt annat. 

Middag: 
Kycklingburgare kryddade med sambal olek & bladpersilja. 
Serveras med sötpotatis-pommes och hemmagjord avokadoröra. 

Efterrätt: 
Varma kanelstekta äpplen med mandelcrunch och vanilkvarg

Nom nom enligt föräldrarna! :) 
Har insett att det är sjukt svårt att laga mat när man inte smakar av. Men det gick ju tydligen hem idag ändå :) 




20151001

Kategori: Allmänt

1.a Oktober. Vafan hände med tiden? 

Det är iallafall höst ute nu. Tog en morgonpromenad imorse iförd fodrade tights, kompressionströja, vindjacka, mössa och vantar. 
Men mitt i all kyla känns det faktiskt skönt med höst. Vi har än så länge blivit bortskämda med sol och friska vindar. Jag har tänt ljus varje kväll och bakat in mig i sängen med en varm kopp kaffe. 
Att få ta på sig sin stora, varma, stickade tröja och vira halsduken runt sig. Det har sin tjusning, det också. 

Men nu är det slut på kaffepimplandet, efter att ha varit i Helsingborg och förberett mig på nästa Pepsodentreklam! Smile! 

Pratade med Rickard i över två timmar. Han kan konsten med att vända på mina dagar. Han är bra. Riktigt bra. Samtalet slutade med ombokning av Rom-resan, bokning av fotbollsmatch Roma-Milan och öppning av ett resekonto. Hej världen! Här kommer vi! 

Jag har lite annat jag måste ta tag i. Livet måste komma på sin rätsida igen. Ska bara hitta energin och livsglädjen. De har gömt sig långt långt bort... 




❤️