emmajosefined.blogg.se

2015.03.31

Kategori: Allmänt

-ska ni gå nu?
- nej jag kan jogga om du vill 

Det senaste dygnet har jag skrattat så mycket så jag har träningsvärk i magen. Jag får inte luft, tårarna rinner och jag kan inte sluta skratta. 
Det började igårkväll hos Han. Har för mig att det var min manliga, vårdslösa bilkörning som var samtalsämnet och jag totalt brister i skratt. Det var mer tragiskt än kul. 
Det tog sig fram idag på jobbet. Såg ett helt sjukt filmklipp på facebook och det brast igen. Fick respons, det brast igen. Tappade fokus helt och sen var det kört. Tur det var i slutet av jobbdagen som den dök upp. 
Fullkomligt älskar att skratta 

Hör och häpna! 
Ni som känner mig vet att jag är oerhört extremt förälskad i choklad. Det är nog det bästa jag vet, min "sista-måltiden-önskan". Så kär är jag i choklad. 
Igårkväll, när magen kurrade och var missnöjd, plockar Han fram ett 200g Marabou choklad till mig!!!!! 
Nu kommer det otroliga (som aldrig förr har hänt), jag tog inte en enda ruta! 
Igårkväll svor jag inombords för att jag så himla gärna ville ha den där chokladbiten. Bit och bit, jag ville ha hela kakan. 
Men idag, idag är jag så grymt nöjd med mig själv som lyckades avstå. Klapp på axeln. 

Dagen har bestått av jobb, Maxi med mamsen, träning, städning och solning. Det är helt sjukt att här kan bli så stökigt och skitigt när jag knappt är hemma. Men visst, kommer hem från jobb, slänger av kläderna, på med gymkläderna, kommer hem från träning, av med gymkläderna, på med andra kläder (elle belle bi, vilken tröja ska vi ta?) provar 75 olika plagg, packar väskan och rusar till stationen. Sen börjar det om igen. Och ta inte av skorna för all del när du går in. 

Ny favoritkombo; Lindahls laktosfri hallonkvarg med blåbär. 
Yummi yummi in my tummy

Borde sova nu. Läste ett inlägg om kost, deff, träining och sömn. Det är tydligen viktigt med sömn. 
Grymt bra inläggförresten! 






Äntligen har fotot och farfar kommit hem till mig. 

Godnatt





 





2015.03.30

Kategori: Allmänt

You might think that I'm a mess 
Well look again, have a second guess
I've never felt so alive, loving everything I do 
Cause you've made me realize I'm better of without you 

Unchained


2015.03.29

Kategori: Allmänt

Jag är inte den som är den. Det ligger inte i min natur att lägga ut bilder på min kropp. På mitt tryne, ja. Men inte min kropp. Jag har uttalat mig (mindre snällt) om personer som gör det, men till mitt försvar har dem visat silikonbrösten mer än deras vältranade kropp. 

Detta är för mig själv. För min egen skull. För att jag ska må bra och för att jag ska lyckas. 
Jag har idag ätit alldeles för mycket. Nyttigt, ja, men alldeles för mycket. Jag har tre månader på mig att nå mitt mål. 
Den 1 juli ska jag vara nöjd med mig själv och min kropp. 
Det är dags att skärpa sig och ta det till nästa nivå. Step up the game så att säga. 












Och nej, det kommer inte bli några rumbilder eller liknande! 

2015.03.29

Kategori: Allmänt

Det är söndag. Det är regn. Jag har legat vaken hela natten. 

Sluta fundera så mycket, Emma. 

Jag skickade ett sms till Felicia igår; "jag är kär. På allvar." 
Så nu sitter jag här, i den lilla lådan som jag inte skulle hamna i och funderar på om jag ska dra mig ur medans det fortfarande finns en chans att jag klarar mig. Jag är livrädd. 
Sen tänker jag på Han. Som så många gånger under alla mina dagar. Han som gör det så enkelt men samtidigt så svårt. Det är verkligen något speciellt med honom. 
Han gör små saker och säger små ord som förändrar hela min dag. Dem gör hela min dag. 
Han skrattar med mig, åt mig. Han ger mig det där fjärilar i magen. 

Jag är livrädd 


2015.03.29

Kategori: Allmänt



Älskade underbara lillasyster, Grattis på din dag!! Hoppas den blir helt underbar!! 
❤️❤️❤️❤️



2015.03.27

Kategori: Allmänt

Vaknade inatt av mitt eget skrik. En millisekund senare känner jag krampen i vaden. I panik försöker jag slå lite på Han och skrika lite högre. Inga ord kommer ut. Han vaknar till liv och undrar vad det är frågan om. Jag lyckas få ur mig att jag har kramp och han börjar klämma på benet. "Fel ben" "Inte låret, det är vaden!" Det släpper och jag kan somna om, just innan jag skulle börja gråta. 

Att yra bort sig i Tyringe klassas som en merit... 
Har försökt få kombinationen att fungera, Han och träning. Idag lyckades jag lösa mitt "problem". 
Efter många felsteg och omvändningar kom jag rätt i löparspåret, visar sig att Tyringe har en utmärkt löparslinga, precis bakom hans slott. Det absolut bästa med den var att när jag tog mina sista löpsteg landade jag mitt i ett utegym !! Ett helt okej sådant också! Hur glad blir man inte?! 
Färdig, skickar ett sms till han: " hur hittar jag ut?" 
En liten promenad senare, förbi skylten: välkommen till Tyringe, är jag "hemma" bland nykokt kaffe. Japp, jag hade en utomordentlig morgon. 

Dagen har fortsatt på det spåret den startade. En god frukost, två koppar kaffe, en dusch och lite hårproblem senare var vi på väg mot lustiga huset i ny tappning. Barnasinne! 
Har jag sagt att jag älskar att skratta med dig? 
















2015.03.26

Kategori: Allmänt

THROW BACK THURSDAY




























2015.03.25

Kategori: Allmänt

Längsta dagen på länge är över. Jag borde inte klaga, jag väljer det själv. 

Efter att ha vaknat några gånger inatt, startade alarmet kl 06.00 imorse. Var hos läkaren kl 08.00 och på jobbet kl 09.15. Nu, äntligen på väg hem från jobbet och klockan är 20.48. 
Där fanns några stunder under dagen då jag tänkte att det här kommer aldrig att gå!! 
Men nu när dagen är över är jag grymt glad över att jag körde ett långpass på jobbet. Fick mycket gjort och känner att jag är tillbaka på banan igen. Guld värt och förhoppningsvis leder det till bättre sömn inatt. Jag känner mig iallafall inte kräkfärdig idag. 

Tre jobbdagar kvar denna veckan. Heja mig! 
Så ser fram emot en torsdagkväll med hög mysfaktor och en ännu bättre fredag. Ljusglimtar i vardagen. 



Man gör vad man kan för att hålla sig på benen. Kaffe i mängder och NOCCO! 


2015.03.25

Kategori: Allmänt

Klockan står på 03.20 och det är andra gången jag vaknar denna natt. Tror dock fortfarande att det är en fördel för mig att lägga mig lite tidigare på kvällarna. 

Igår var en tung dag. Jag har aldrig mått eller känt som jag gjorde igår och det var riktigt skrämmande. 
Ska jag gråta eller ska jag kräka? Var är jag? Vad gör jag? 
Känslorna var många och obehagliga när jag lämnade jobbet igår. Jag trivs med mitt jobb, nej jag älskar mitt jobb! Men igår var det nog kroppen(?) som sa ifrån. 
Jag hoppas på en bättre dag idag trots att jag nu ligger och tänker på allt jag behöver göra och kanske inte riktigt ser ljuset i tunneln än. Men från gårdagen kan det bars gå uppåt. Eller? 

När jag satt på tåget hem igår ville jag bara få komma hem, låsa dörren, slänga kläderna på golvet, krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. 
Jag gick direkt till gymmet och lyfte tyngre vikter än jag någonsin tidigare gjort. 
Ren rehab för kropp, själ och knopp! 

Träningsstången har äntligen fått sin plats i dörröppningen tillsammans med pilatesbollen. Stort tack Peter! 

Nej, men om man kanske ska försöka somna om igen. Klockan ringer 06.00 sen är det fullt ös hela dagen. Jobbar till 20.15 ikväll så blir en lång dag. Blir en vilodag. 

I put my walls back up











2015.03.24

Kategori: Allmänt

Det blev det tidigare tåget till jobbet idag igen. Det är behagligt, mindre folk, tyst och man får en sittplats. Lätt värt det! 

Morgonrundan blev lite längre än tänkt från början. Men vad gör det? Säger som "aldrig vila- killen", det finns inget som heter överträning! 










När man inte äger en helkroppsspegel. Man tar vad man "har". 





2015.03.24

Kategori: Allmänt

Klockan står på 04.41 och jag har redan mornat mig i 10 minuter. 
Lykke Li - possibly spelar från min spotifylista och jag inser att det är helt fel låt för att hjälpa mig upp ur sängen. Måste dock erkänna att jag känner mig ovanligt klar och vaken denna morgon. Kan vara för att jag skickade mitt godnatt-sms redan kl 21 igårkväll och faktiskt la ifrån mig allt som hade kunnat hålla mig vaken. Men nätterna är som vanligt. Jag vaknar, om och om igen. 

Kaffekokaren är laddad. Det är dags att gå upp och trycka på knappen. Träningskläderna är framlagda, skorna står redo i hallen. Det är dags för morgonlöpningen. 

Jag har mitt mål och jag kommer att nå det! 



2015.03.22

Kategori: Allmänt

Det har varit en typisk söndag, el classico. 

För en gångs skull låg jag och drog mig länge i sängen imorse. Först vid 10-tiden lyckades jag orka förflytta mig till duschen där det tydligen bjöds på skönsång. Att strosa runder i hoodie med Miss Melissa Horn i öronen gav mig känslan; det är söndag, so what?! 

Försökte locka upp ett halvt levande, halvt något annat, lammkött ur sängen men mission failed. Inte ens american pancakes med nutella kunde rubba honom ur sömnen idag. Fint uttryckt. 
Detta efter att han både duschat och fixat kaffe vid kl 8 imorse. Ett frågetecken på den? 

Jag är nu i mitten av Twilight film nr.2. Foodprep för kommande vecka är klar. Nya utmaningar väntar. Det blir tre stenhårda månader nu men det Ska gå! Jag Ska lyckas! 







2015.03.22

Kategori: Allmänt

Det är grått och kallt ute. Här ligger jag. Min kropp säger, Emma res dig INTE idag. Mitt huvud håller inte med. Där har ni den, rastlösheten. 

I denna stora, underbart sköna säng fylld med fluffiga vita täcken och kuddar. Här tycker jag om att vakna upp.
Bredvid Han, han där som ligger tätt intill mig. 
Här tycker jag om att vakna upp. 

Det finns en Han. Jag tycker han är rätt söt. Även snygg. Enligt han, spelar vi inte i samma liga. Han har ofta fel. 

Han är bra. Lite för bra ibland. Han gör kaffe till mig på morgnarna, han hämtar mig, lämnar mig, möter mig, bär min vecko-packning. Ibland gör vi pannkakor och frossar med nutella. Ibland äter han mina kycklingmiddagar. Han köper hem mängder med choklad när jag kommer på besök. Han ger mig komplimanger. Han tar mig på rumpan. Hans beröring ger mig en behaglig rysning genom kroppen. Han pussar på mig och säger hur fin jag är. Han är snäll, oerhört snäll, men framförallt; Han får mig att skratta. Ibland så jag får kramp i magen, men jag älskar att skratta med Han. 







2015.03.21

Kategori: Allmänt

Gymmet. Finns det en bättre plats på denna planet? 
F*n vad roligt det var idag! Gjorde bara precis det jag kände för, svettades som en gris och körde stenhårt. Underbara fantastiska känsla det ger mig. 













2015.03.21

Kategori: Allmänt

Godmorgon världen. Godmorgon lördag! 

Idag är jag rastlös. Det är nog en av mina vanligaste sinnesstämningar. Om det nu ingår i den kategorin? 
Vädret är skit! Regnet smackrar mot fönstret och den tredje kaffekoppen börjar göra sitt jobb. 
Jag längtar efter gymmet. Att få svettas och få utlopp för alla mina aggressioner? Nej, jag vill nog bara slå på boxningssäcken lite. För att jag kan. För att det är kul. 

Fantiserar om att sätta mig på planet till Thailand och va för mig själv i någon vecka. Kanske någon månad. Att vakna till soluppgången, äta bra och god mat, tillbringa hela dagarna på ett utegym och kvällarna på stranden i lugn och ro. För mig själv. Bara jag. 

Jag tror det är min nya upptäckt på instagram som har lockat fram dessa känslorna, fantasierna, drömmarna? Vilken tjej! Vilken fysik! Motivation och inspiration är hon för mig! Träningssugen? Varje dag. 









2015.03.20

Kategori: Allmänt

Blottade en del av min själ idag. Mitt förflutna, inte de glada minnena. När jag gör detta har orden en tendens att bara flyga ut, fortare än den kvickaste och jag avbryter mig själv imellanåt. Med en sång, ett skratt. Bara något. Skäms jag?

För inte är det väl jag som ska skämmas för det Du gjorde. För det Du sa? Jag önskar att du skämdes. 

Jag har kommit till en brytpunkt i livet. Jag har slutar bry mig om Dina tankar och Dina åsikter om mig och mitt liv. Jag har slutat göra saker för Din skull och för att Du ska må bra. Du är inte längre en prioritering. Du är inte längre viktig. Du, just du, existerar inte längre. 

Det är en märklig frihetskänsla som växer sig starkare hos mig varje dag. Att, bokstavligt talat, skita i allt och alla som inte får mig att le eller skratta. Jag uppskattar, nu mer än mågonsin, alla som får mig, att just, le och skratta. 
Livet är enkelt. 







2015.03.18

Kategori: Allmänt

Det händer varje natt, men definitivt inte av den anledningen. Att vakna till plinget av att man får en snapchat från Jennifer där det står :"jag har skaffat gymkort".
Hennes min på bilden motsvarade ganska bra min känsla, chock! Men kanske hon finner det lika roligt och underbart som jag gör. Då kan hon få komma hem nu så vi kan träna tillsammans. Eller ännu bättre, jag åker dit. 
 
 
 
 

2015.03.17

Kategori: Allmänt

Vem försöker jag lura? Jag kommer aldrig sluta ge hela mig själv. 
 
Vill du ha mig, nu kan du få mig så lätt 

2015.03.04

Kategori: Allmänt

Prioriteringar.
 
Japp, jag tränar mycket. Men om det ger mig glädje och energi, är det då inte att prioritera sig själv? 
 
Japp, jag jobbar mycket. Jag trivs på mitt jobb, med stressen och alla extra arbetstimmar. Jag känner mig viktig och behövd. Så jag prioritera det, för jag prioriterar mig själv. 
 
Jag ger tid och energi till familj och vänner. Jag ger dem kärlek och vi delar många skratt och tårar. För mig är dem viktiga och jag mår bra av att ge allt jag kan till dem, så jag prioriterar mig själv. 
 
I min värld, kan jag kombinera familj, vänner, kärlek. Min familj är min kärlek och mina vänner är min familj. 
 
Allt går hand i hand. Går det bra jobbet, är jag glad när jag kommer hem. Har jag haft ett bra pass på gymmet, är jag full av energi. En kväll med vännerna eller familjen ger mig skratt och kärlek. Mår jag bra, kan jag få personer i min närhet att må bra. 
 
Jag har turen att inte behöva välja; vänner, familj eller kärlek. 
Genom att prioritera mig själv, prioriterar jag alla andra.