emmajosefined.blogg.se

20150830

Kategori: Allmänt

I våras bestämde jag mig för att gå all in på träningen, maten och allt som hör där till. Jag tillbringade nästan all min lediga tid på gymmet och att förbereda matlådor.
I våras gick något snett och jag tog det alldeles för långt. På bilden nedan visar jag stolt upp min kropp på sina ynkliga 48 kilo. Japp, stolt var ordet! Japp, 48 kilo visade vågen. 
Någonstans på vägen tappade jag mitt mål och i samma takt började mina muskler försvinna och kroppen var bara skinn och ben. Jag fick en kick varje gång vågen visade minus och åt mindre och mindre, men tränade mer och mer. 
Jag var inte redo för det som var min plan och mitt mål från början. Inte psykiskt redo. 
För mig är detta en betydligt större kamp psykiskt än fysiskt. 
Idag är jag på en helt annat nivå. Jag funger inte riktigt "normalt" men det är betydligt bättre. Jag har lärt känna min kropp och mig själv. Jag har en långsiktig plan och begär inte av mig själv att allt ska hända första veckan. Jag är redo för att låta det ta sin tid, då mår jag som bäst. Det är en prövning för mitt tålamod. 
Jag kan inte unna mig något litet utan att det slutar i frosseri, därför väljer jag att inte unna mig alls. Framförallt, jag äter och tillåter mig känna mättnadskänsla. Det är den värsta känslan jag vet och vissa dagar är lättare än andra. Men det går framåt i min ständiga kamp med mig själv. 
Idag är det viktigare för mig att ha energi så jag kan ta ut mig till max vid varje träningspass, än att jag äter lite. 
Ja, jag ligger på ett relativt stort underskott men jag är väldigt medveten om vad jag äter, i vilka mängder och hur det påverkar min kropp. Jag har kontrollen. Det är en markant skillnad mot i våras. 
Mitt mål handlar nu om muskelmassa och fettprocent, inte att vågen ska visa så låg siffra som möjligt. 
Jag är redo för att nå mitt mål, utan att hamna på sidospår. 20150829

Kategori: Allmänt

Jag var nog grymt trött. Känner mig som pånyttfödd! Dagens konstaterande; sömn är viktigt! 
Jag följde med mammsen hem igår, slocknade som en stock i deras soffa, fullt påklädd under filten, vid åtta tiden. 
Vaknade i panik vid 22-tiden "när åt jag senast?!". Tryckte i mig en tomat, somnade som en stock igen strax därpå och vaknade vid kl 07 imorse. 
Så, efter nästan 11 timmars sömn har jag nu fått ny energi. Tvättat, städat, haft ett mindre bra samtal med R, ätit frukost och tränat. Som pånyttfödd! 

Snart vattendate med Nate! 

20150828

Kategori: Allmänt

Augusti är snart slut och jag har nyss avslutat ett 2 1/2 timmes långt gympass. Är så härligt att bara köra på när energin och orken finns där. Idag var det ben/rumpa och mage som fick jobba lite. Självklart med aktiv vila! 

Det var mätning och vägning imorse, efter första veckan. Är väl helt okej nöjd med resultaten. 
-4kg vikt
- 5cm mage
- 3cm armar
- 0,5cm lår
- 3cm rumpa

Nu är det 12 veckor kvar tills målet ska vara nåt. Bara att kämpa på!! 

Ni vet den där filuren som är så fylld av kärlek och sprider livsgnistor och livsglädje runt sig som om det vore hans heltidsjobb. Han är rätt bra! Lite mer än "rätt" om jag ska va helt ärlig. 
Jag säger bara, jorden runt och tillbaka igen.. Men vi börjar med USA i höst och sen en weekend till Rom i januari (som för övrigt var en "tidig" B-day suprise till mig) Sa jag att han var bra?! 

No matter how far the distance is.... 

Puss! Från en bättre måndag 20150821

Kategori: Allmänt

Tycker du att jag är falsk, ge fan i att höra av dig då. 
Är du sur på mig, säg vad problemet är. 
Och nej, du kan inte både ha kakan och äta den. 

Är så j*vla trött på folk idag! 

20150818

Kategori: Allmänt

När ska tårarna sluta falla? 

20150816

Kategori: Allmänt

Det blev några få timmars sömn. Jag borde vara van, men utfallet blev annorlunda idag. Kan bero på alkoholkonsumtionen igår.
I vilket fall, det var dop för Livia 09.30 så bara att pallra sig upp. Under den timmeslånga, sövande gudstjänsten satt jag och myste med Saga. Slumrade till imellanåt båda två. 

Har sedan varit hyfsat effektiv idag. Efter ett maxibesök med mammsen har jag sedan gått igenom hela garderoben (förutom det som fyller hela tvättkorgen och det som fått den ärofyllda platsen i källaren), sorterat och kastat en väldans massa kläder. En skrämmande stor del av det med prislappen kvar. 

Efter det va det matförberedelser för veckan. Nu drar jag igång igen. Äntligen! Ska erkänna att jag längtat rättså (!!) mycket!! Stenhård träning, strikt kost och största fokus. Mot mitt mål! Jag är grymt taggad och så redo! 
Där är lite skillnader denna gången, jämnfört med tidigare. Hårdare träning , fler pass, mer förbränning, ökat antal styrkepass och ännu striktare med kosten! Jag vet vart jag vill och jag SKA ta mig dit!! 

Taggar nu att få somna till Hunger Games! 

Sam Smith - Lay me down, säger allt... 

Puss!! 
20150813

Kategori: Allmänt

Källvik fyllt av kärlek, skratt, båt, varma klippor, öppet hav, sol och lite mer skratt och kärlek!


20150810

Kategori: Allmänt

Skitkväll.. 
Godnatt! 

20150805

Kategori: Allmänt

Onsdag, halva veckan har gått. Första veckan efter semestern. Tur att dagarna går relativt fort. Längtar till helgen, inte vilken helg som helst. Det blir en Källvik helg med bästaste ligan! 

I måndags hände det då (äntligen!! Enligt vissa), jag deltog på innefotbollen och jag får väl erkänna, att trots svettningar och spykänsla innan, så var det väldigt kul. Gick inte så bra rent fotbollsmäsdigt men det var kul. Och svettigt! 

Rickard har sedan gett sig på, vad jag trodde skulle vara omöjligt, lära mig spela schack. Men jag kan ändå se charmen med det och tyckte det var rätt stimulerande. Nästan lite kul. 

Nu ska jag överraska mina favoritkollegor. Puss 
Spontanitet... 

20150802

Kategori: Allmänt

Söndagsångesten kryper sig på, sakta men säkert. Den får mig att känna; låt mig va! 

Jag önskar att jag bara kunde dra nu, att allt var klart och jag kunde flytta nu. Jag vill inte vänta, har ingen lust till det, har ingen ork till det. Varför har jag inte tagit tag i detta tidigare? 

Det är inte bara ångest över att man ska börja jobba imorgon igen, utan det är ångest över det mesta. Jag hatar ångest! 
Det är därför jag inte alltid svarar, därför jag inte hör av mig. Jag känner bara låt mig va! 

Jag försöker tänka ut ett sätt att stå ut men jag inser att den största ångesten ligger över mig själv. 
Jag kommer inte undan mig själv, jag kan inte fly från mig själv så.. Jag måste hitta tillbaka till mig själv. Till den jag trivdes med. Jag vill tillbaka till min lilla bubbla där jag gjorde saker på mitt sätt, där jag levde på mitt sätt. Jag trivdes där. Jag närmade mig. Jag var på väg att tycka om mig själv. Nu, nu har jag gått tillbaka flertalet steg och jag måste nästan börja om. Det är tungt och svårt. Jag slåss med tankarna på hur jag ska göra. Jag är en "antingen-eller" människa. Det finns inget mellanting och det är just Det som gör det så svårt. 

Jag vill omge mig med folk som accepeterar, behöver inte förstå, men accepterar mitt sätt som jag valt att leva. Gör man inte det, klarar jag mig bättre utan. 
Jag vill ha folk i min närhet som inspirerar mig och som motiverar mig. Jag vill kunna inspirera och motivera dem. Människor som gör mig glad och som delar mina skratt. 
Vi får gärna vara olika men accepterar jag din levnadsstil så förväntar jag mig att du accepterar min och inte försöker ändra på den. 

Jag har ett mål som jag vill nå, både fysiskt och psykiskt. Det är min högsta prio, det är det viktigaste för mig. Jag kommer inte låta någon, oavsett vem du är, få rubba min plan eller ändra mitt mål. 

Det kommer vara tufft och svårt. Det kommer vara ensamt och skittråkigt imellanåt. Men jag är villig att ta det för det kommer vara värt det, både under vägens gång men också i slutändan. 

Detta är mitt liv och jag tänker leva det som Jag vill. 

20150801

Kategori: Allmänt

 

20150801

Kategori: Allmänt

Första augusti, vad hände med sommaren? Tiden bara springer iväg. 

Idag har vi firat Lowa som fyller 11 (!!) imorgon. Massa gottigt att äta och lite fotboll på det. 

Passade även på att fota lilla Saga nu innan jag lämnar ifrån mig min kamera imorgon. Bilderna kommer väl upp här nån gång. Glömde byxor så fick köra med rumpan bar...