emmajosefined.blogg.se

20130319

Kategori:

Älskade flickebarn har äntligen kommit till världen <3

20130314

Kategori:

Natt och jag kan inte sova så tänker dedikera ett inlägg till min sambo, mannen i mitt liv.

Vi lärde känna varandra när vi var yngre, runt 15 års åldern och redan då var det lite spänning. Iallafall från min sida. Redan då var han en glad, pratsam person som fick mig att skratta & jag fick han att göra konstiga saker.
Vi växte upp och livet fortsatte på olika håll, och cirka sju år senare springer vi på varandra på stan. Jag kände inte igen honom med allt skägg, det var nästan som jultomten fast svart. Så jag promenerade förbi honom som ingenting och han var den som hälsade.
Sen fortsatte tiden att springa iväg tills dagen kom. Jag var sen till fotbollsträningen och körde lite för fort, tog svängen lite för mycket in på andra vägsidan, plötsligt kom en mötande bil som fick bromsa in och jag lyckades gira undan. En minut senare pep telefonen: " du kör som en idiot ". Och han fick mig att skratta än en gång.
Sen den dagen har det inte gått en dag utan honom i mina tankar. Vi började träffas och jag föll pladask. Vi kunde sitta hela kvällar och nätter och prata, skratta och hitta på konstiga saker. Blev vi osams om något så löste vi det och blev sams igen och sen hade vi en nynna-låt-gissa-låt-tävling. Jag kunde skratta så jag trodde jag skulle spricka. Och när hans läppar tystade mitt skratt var det den skönaste känslan som fanns.

Alla dessa känslor med pirr i magen, glädjeskutt och känslan av att vara riktigt förälskad sitter kvar än idag. Och jag är säker på att de kommer att finnas där för alltid. Han är den mest imponerande och fantastiska människa jag vet. Han har ett otroligt driv som smittar av sig och driver andra. Han är smart och allmänbildad och imponerar i alla konversationer han går in i. Han är snygg, sexig och galet het och han gör mig knäsvag varje dag. Jag älskar han från topp till tå, inifrån och ut. Han gör mig till en bättre människa, och han får mig att tro på mig själv mer och mer för varje dag. Hans högljudda skratt får mig att skratta, hans busiga och retsamma sida gör mig galen, på ett bra sätt.
Han har funnits där för mig sen dag ett, han har fått stå ut med mycket och jag är oerhört tacksam att han står ut. Han hjälper mig genom alla mina svåra dagar och han delar alla mina bra dagar med mig. Han är min idol, jag är hans största fan. Så kommer det alltid vara. Jag är stolt över honom, han är den absolut bästa pojkvännen som finns. Ja jag gnäller ibland, men jag älskar hans stökiga sida som gör att det ligger kläder slängda på golvet, disk i hela köket, skor överallt i hallen, fiskesaker som fyller hela rum. Det är en del av han och jag älskar det. När han spelar på sin gitarr smälter jag. Och ännu ett plus är att han är en mästare på att laga mat! Han slutar aldrig imponera.
Jag älskar honom av hela mitt hjärta. Han fyller mitt liv med oerhört mycket glädje och kärlek. Han är mannen i mitt liv och en vacker dag kommer jag att få säga ja till honom. En vacker dag kommer han att bli pappa till våra fantastiska barn. Vi är fantastiska tillsammans och vi är för evigt.

Jag älskar dig, johan.

20130313

Kategori: Allmänt

Sitter vid datorn och läser aftonbladet.se och blir så sjukt irriterad. Jag antar att ni alla har läst eller hört om den 13 åriga flickan i Kumla som tog livet av sig på grund av mobbning.
Man riktar nu stark kritik mot skolan som tydligen har haft stora problem men alltså inte agerat och försökt lösa problemen, trots att man har haft en längre tid på sig. Sen en dag tar en 13 årig flicka livet av sig och uttalar själv, dagar innan, att hon är utsatt för mobbning och hot och då plötsligt börjar människor reagera och agera. Skolan sätter in kuratorer och psykologer och sätter ihop krisgrupper för eleverna på skolan. Och skolinspektionen som var medvetna om att skolan hade problem agerar ordentligt först nu.
Jag vet inte all fakta i detta, jag har som sagt bara läst på aftonbladet.se där ni själva kan läsa mer, och det är inte säkert att skolans problem har något med flickans självmord att göra, men oavsett så känner jag;
"Är det så dags nu?!"
Är det så dags att sätta in kuratorer och psykologer nu?! Flickan har redan tagit livet av sig. Är det så dags att dra åt strängarna mot skolan som har problem nu?! Vad hände med att förebygga problem, att agera innan något såhär fruktansvärt händer? Varför vaknar folk till liv först EFTER en tragedi har hänt och inte innan?! Ska det verkligen behövas att en 13 årig (!!!) flicka tar livet av sig för att människor, som kan hjälpa och påverka, ska komma fram ur sina gömmer och agera?! När det handlar om barn och ungdomar, skola och utbildning, så måste det väl ändå vara prioritet 1. Jag tror att mobbning växer sig starkare för varje dag och att det är enormt viktigt som föräldrar att avra engagerad och medveten om sitt barn och dennes vardag. Jag har inga barn själv och kan därför inte uttala mig om barnuppfostran, men det känns som en självklarhet att man som föräldrar gör allt i sin makt för att uppfostra och forma sitt barn till det bästa den kan bli. Man har ett ansvar som föräldrar, ta det ansvaret! Jag tycker inte att man kan lägga allt på skolor, utan det är du som förälder som har det yttersta ansvaret för ditt barn. Du ska, tillsammans med skolan, lära ditt barn att respektera alla människor, att alla har vi lika värde och att mobbning är fel. Det mest skrämmande är att mobbning och liknande går längre och längre ner i åldrarna. Det gör mig rädd, vart är världen på väg? I vilket sorst samhälle kommer mina barn att få växa upp i ? Vi har ALLA ett ansvar gentemot varandra, gammal som ung, förälder eller ej. Det ligger på oss hur vår framtid ska bli, hur våra barns och barnbarns framtid ska bli. Det är vi som formar samhället. Vi kan inte gömma oss längre och vara den mesiga svensken som vi utger oss för att vara. Det har hänt så mycket nu som borde varit en väckarklocka för oss alla. Detta är 2013. En 13 årig flicka ska inte må så dåligt att hon tar livet av sig! 
 
* Som sagt, läs och bilda en egen uppfattning om fallet. Detta är bara min åsikt och mitt inlägg ska inte döma eller utge någon för att vara ansvarig för flickans död. Jag har ingen fakta som tyder på att skolan har med självmordet att göra.
 
 
 

20130311

Kategori:

Delta i Sveriges största spinningevent den 23 mars! Spin Of Hope - till förmån för barncancerfonden.

Spin of hope är ett insamlingsevent från barncancerfonden och har under de fyra första åren samlat in över 4 miljoner kronor och haft fler än 23.000 deltagare!
Spin of hope går ut på att du tillsammans med dina kompisar eller arbetskamrater håller igång en spinningcykel i 12 timmar.

Änmälningsavgiften är 1500:- / lag och vi kör mellan 07.00-19.00. Du behöver inte tillhöra eller bilda ett lag för att vara med, anläggningarna erbjuder även drop in platser där man kan anmäla sig för en timme eller flera.

Alla är välkomna, både lag och individualister och målet, bortsett från 12 härliga timmar, är att dra in över 2 miljoner kronor till barncancerfonden. Anmäl ditt lag redan idag på spinofhope.se

Kämpa för livet du också.
Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Forskning har gjort att många fler klarar sig idag än för bara några decennier sedan. Tre av fyra barn överlever. Men i var fjärde familj inträffar fortfarande det ofattbara.
Barncancerfonden finansierar cirka 90% av all forskning i Sverige som har med barncancer att göra, utan bidrag från stat, landsting eller kommun. Din hjälp behövs. Läs mer på www.barncancerfonden.se

-------------------
Så mina vänner, självklart ska vi dra ihop ett lag! Man är alltså 12 st om 1 cykel och byter av varandra efter 1 timme. Detta är ingen tävling och du behöver inte tillhöra gymanläggningen för att medverka. Det kostar 125 :- / pers. Spinningen utförs på Gym1 här o hässleholm och du behöver alltså bara kunna 1 timme. Just nu har vi 8 platser kvar att fylla. Så hör av dig till mig så fort som möjligt att du vill vara med och kämpa mot barncancern!
20130306

Kategori:

Shit, 6 mars redan!
Men vet ni vad, våren är här! Idag har vädret varit alldeles för underbart så jag har varit med min höggravida fina syster och hennes lilleman hela dagen. Vi har handlat god lunch, varit på mixhuset och drömt oss bort bland all inredning och vi har suttit i solstolarna på hennes terass och bara njutit av solens heta strålar. Fantastiskt! Jag tar gärna fler av dessa dagar.
Under kvällen har jag jobbat och sen mötte jag upp Lina så gick vi till Espresso House som hade nyöppning idag. Vilket mysigt café dem har fått till, så där lär väl drickas en del chai latte framöver.
Nu ligger jag i sängen och spelar cher- you haven't seen the last of me om och om igen. Jag har en tendens att spela sönder låtar. Jag ska försöka somna snart innan hjärtat kommer hem och väcker mig. Har saknat honom massor!

Puss.

20130305

Kategori:

Wohoo! Idag har jag varit på arbetsintervju på IKEA och det känns faktiskt rätt bra. Jag har ett leende på läpparna när jag lämnar Älmhult iallafall sen återstår det att se om det blir en 2.a intervju eller ej. Det var fantastiska människor, glada och trevlig och en rolig intervju som tog ca 4 timmar (!!!) Det låter länge jag vet, men tiden bara sprang iväg. Som man säger; tiden går fort när man har roligt!
Jag håller mina tummar för att dem tycker det gick lika bra och att jag får återkomma igen.
Tack för idag IKEA Hemma.

Puss.

20130304

Kategori: Allmänt

Godmorgon världen!
Idag har jag en underbar nyhet att dela med mig av :
http://nyheter.se.msn.com/utrikes/hiv-smittat-sp%C3%A4dbarn-botat
Härligt att ser att världen går mot ljusare tider ibland, om än så sällan.
 
Tanken idag är väl inget roligare än att det ska röjjas här hemma, för det ser ut om ett kraftig bombnedslag. Jag var lite sugen på en morgonpromenad först när jag såg de små blå hålen sticka igenom på himlen men verkar som dem försvann igen och i takt med det försvann även mitt sug på en morgonpromenad. 
 
 
Puss. 
 
     The love of my life
 
Det kommer ett Tahilands inlägg senare. Någon gång, någon dag.

20130304

Kategori: Allmänt

Imorgon smäller det! No Candy For 100 days!!! Får väl se hur det går. Det ligger forfarande några bitar kvar i påsen bredvid mig och jag vet att jag inte är den bästa på att slänga godis. Men denna gången ska jag f*n bli av med mitt sötsug.
 
Det har varit underbart vårväder idag så vi har haft terassdörren öppen hela dagen och njutit av solens srålar som har letat sig in. Helt underbart. Nu är det snart natti natt som gäller och imorgon börjar ännu en ny vecka med nya utmaningar. Spännande spännande!
Puss.
 
 
 

20130302

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 

20130302

Kategori: Allmänt

Ett litet bildinlägg bjuds det på idag. Supersöta Celine <3
 
 
 
 

20130302

Kategori:

Gårdagen blev helmysig! Lillan bjöd på skratt och prat sen somna hon i min famn. Kärlek!
Och under tiden tryckte jag och bästa vän godis som aldrig förr och skratta åt AFV och the big Bang theory. En fredag helt i min smak !
Puss.

20130301

Kategori:

1.a mars idag och en vecka kvar till beräknat datum för systers bebis att anlända, men HON (måtte det bli en tjej med tanke på allt flickigt man köpt) får gärna komma lite tidigare. Tror Jonna delar den åsikten med mig.

Äntligen helg. En helg som är ganska oplanerad, förutom kvällen som spenderas i vittsjö med två fina hjärtan och en stor påse från hemmakväll. yammi!
Puss.